Камери/Фотоапарати

Камери/Фотоапарати

 Първият апарат, достатъчно удобен за практически цели, е създане от Йохан Цан през 1685, почти 150 години преди самото заснемане да стане възможно. Първите фотоапарати са много близки до неговия модел, но имали добавен механизъм за поставяне на фотографски плаки за заснемане на образа. Плаките са били медни и са се произвеждали по процеса, изобретен от Жак Дагер. Докато хартиените снимки са били изобретени от Уилиям Фокс.

 Едва през 1839 г. на пазара се появява и първият фотоапарат (дагеротип), създаден от Луи Дагер.

 Камерите за разлика от фотопаратите ( последните също често са наричнаи камери ) имат конструкция, подобна на фотоапарата, но за една секунда видеокамерата прави няколко десетки последователни снимки в зависимост от формата на запис (PAL, NTSC, DV или друг). Може да съхранява до няколко часа видеоматериал, може да създава и озвучен запис.

 Кинокамерите са разработени в началото на 20 век. Първоначално заснетте филми са черно-бели и без звук. С развитието на технологиите започват да се снимат цветни филми и със звук.

 Първите видеокамери били съдадени за нуждите на телевизията, били изключително обемисти и трудно подвижни, монтирани на специални колички и свързани с кабели към видеорекордер.

 Днес камерите и фотоапаратите са навсякъде около нас. От тези в джоба ни на мобилните телефони до тези на улицата и в различните сгради, складове, магазини и учреждения. Много от нас трудно биха си представили живота без кино,телевизия, забавната снимка от купон или почивка и сигурноста която ни дава охранителната камера.

 Тук можете да откриете камера за вашата почивка, забаваления, компютър, автомбил а защо не и за шпионски игри

Има 12 продукта.

  • Grid
  • List